Υλικά:
1/2 φλυτζάνι ρεβύθια αποφλοιωμένα
1 ξερό κρεμμύδι
2-3 φρέσκα κρεμμύδια
1-2 φλυτζάνια αλεύρι
άνηθο, δυόσμο
μαϊντανό, αλάτι
λάδι για τηγάνισμα
Εκτέλεση:
Αφήνετε τα ρεβύθια σε νερό για όλο το βράδυ (αν θέλετε τα βράζετε σε χαμηλή φωτιά για να μαλακώσουν, αλλά δεν είναι απαραίτητο). Τα ρίχνετε στο μίξερ μέχρι να πολτοποιηθούν. Προσθέτετε στο μίξερ τα κρεμμύδια και τα μυρωδικά ή τα ψιλοκόβετε. Πλάθετε το μείγμα, προσθέτοντας αλάτι, πιπέρι και 2-3 κουταλιές αλεύρι*.
Αφήνετε το μείγμα να σφίξει στο ψυγείο για 1 ώρα περίπου. Πλάθετε τα κεφτεδάκια, τα αλευρώνετε και τα τηγανίζετε σε καυτό λάδι μέχρι να ροδίσουν. Στραγγίζετε τους κεφτέδες σε απορροφητικό χαρτί και σερβίρετε.
*Για καλύτερο ζύμωμα, βάλτε και ελάχιστο νερό στο μείγμα σας.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου