Χαίρομαι ιδιαίτερα να βλέπω τις χορτο-συνταγές και σε άλλες σελίδες, όμως θα ήθελα όταν τις αναδημοσιεύετε να υπάρχει και η πηγή σας =)

Σάββατο, 1 Μαρτίου 2008

Πράσινα κρεμμύδια τουρσί

Υλικά:
8 φλυτζάνια μικρά κρεμμύδια φρέσκα
4 φλυτζάνια ζάχαρη (προτιμάτε την καστανή)
8 φλυτζάνια ξύδι
5 φλυτζάνια νερό
1 φλυτζάνι αλάτι
1 κουταλιά σούπας σέλινο

Εκτέλεση:
Φτιάχνετε μία άλμη χρησιμοποιόντας 1 φλυτζάνι αλάτι και 5 φλυτζάνια νερό. Σκεπάζετε με αυτήν τα ακαθάριστα κρεμμύδια και τα αφήνετε έτσι για τουλάχιστον 24 ώρες, μέχρι οι φλούδες τους να αφαιρούνται εύκολα. Τα καθαρίζετε μετά από τίς φλούδες και σπεπάζετε τα στραγγισμένα κρεμμύδια με πάγο και νερό για 3 ώρες.
Ακατεύετε τη ζάχαρη και το ξύδι για να φτιάξετε ένα σιρόπι και περιχύνετε το σιρόπι. Στραγγίζετε το παγωμένο νερό από τα κρεμμύδια και περιχύνετε το σιρόπι επάνω τους. Τα ζεσταίνετε λίγο, χωρίς όμως να βράσουν. Τα τοποθετείτε σε ζεστά πήλινα δοχεία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: