Χαίρομαι ιδιαίτερα να βλέπω τις χορτο-συνταγές και σε άλλες σελίδες, όμως θα ήθελα όταν τις αναδημοσιεύετε να υπάρχει και η πηγή σας =)

Πέμπτη 27 Μαρτίου 2008

Κεφτέδες Λαχανικών

Για 20 κομμάτια

Υλικά:
180 γρ. κουνουπίδι κομμένο
180 γρ. λάχανο κομμένο
1 μεγάλο κολοκυθάκι ψιλοκομμένο
1 1/4 φλυτζ. αλεύρι
1 κουτ. γκαράμ μασάλα*
1 κουταλάκι κύμινο σε σκόνη
1/2 κουταλάκι κορίανδρος (κόλιανδρος) αλεσμένος
λάδι για τηγάνισμα

Εκτέλεση:
Ψιλοκόψτε σε δόσεις τα λαχανικά στο μπλέντερ. Βγάλτε σε μπολ και αναμείξτε με το αλεύρι και τα μπαχαρικά. Πλάστε 20 κεφτεδάκια.
Γεμίστε ένα γουόκ ή βαθιά κατσαρόλα με λάδι κατά το 1/3 και ζεστάνετε στους 180 βαθμούς (μια μπουκιά ψωμί πρέπει να ροδίζει σε 15 δευτερόλεπτα). Τηγανίστε τους κοφτέδες σε δόσεις περίπου 2 λεπτά ώσπου να ροδίσουν. Στραγγίστε πάνω σε απορροφητικό χαρτί.

*Γκαράμ μασάλα: Ινδικό μείγμα από μπαχαρικά που περιέχει κόλιανδρο, γαρύφαλλο, κανέλλα, κύμινο, κουρκουμά, πιπέρι και πιπερόριζα. Χρησιμοποιείται σε μαγειρευτά φαγητά της ινδικής κουζίνας και μπορείτε να το βρείτε και συσκευασμένο.

Από το βιβλίο: 45 ασιατικές συνταγές με λαχανικά, εκδόσεις Μαλλιάρης παιδεία

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Μια πολύ ωραία συνταγή που θα ήθελα να δοκιμάσω :-)thanks

Φωτιά + Πάγος είπε...

Χαίρομαι πολύ που σου αρέσει :). Το ωραίο είναι να δοκιμάζεις και με άλλα λαχανικά. Όρεξη να 'χουμε και φαντασία ;)