Υλικά:
1/2 κιλό ρεβύθια
1 μέτριο κρεμμύδι κομμένο σε ροδέλλες
2 φύλλα δάφνης
1/2 φλυτζάνι λάδι
αλάτι και πιπέρι
Eκτέλεση:
Βάζετε τα ρεβύθια στο νερό για μία ώρα με αλάτι
Χύνετε το νερό και ρίχνετε τα ρεβύθια σε πήλινο γαστράκι ή κατσαρολάκι
Προσθέτετε το κρεμμύδι, την δάφνη, το λάδι, αλάτι και πιπέρι
Σκεπάζετε όλα τα υλικά με νερό γύρω στα δύο δάχτυλα πιο πάνω
Φτιάχνετε ένα πηχτό χυλό με λίγο αλεύρι και νερό
Σκεπάζετε με το καπάκι του το γαστράκι ή το κατσαρολάκι και το σφραγίζετε με το χυλό
Σκεπάζετε το καπάκι με το χυλό με αλουμινόχαρτο
Ψήνετε για 4 ώρες στους 200 C.
Από: http://www.greekmasa.gr/
7 σχόλια:
Αν και δεν είμαι αποκλειστικά χορτοφάγος χάρηκα που σας ανακάλυψα (χάρη στη συνταγή με την Κινόα). Πλέον θα έχω πρόχειρες συνταγές για το τι θα κάνω το λαχανικά από το λαχανόκηπό μου..
Να στε καλά!
CrazyTourist1
you are next
ΕΧΕΤΕ ΚΡΙΘΕΙ!
εδώ:
http://numthree.blogspot.com/
Με καλές και συμβουλευτικές προθέσεις, για λιγότερα κακά μπλογκ,
Τιμόθεος Γιαννάκης
Χαίρομαι πολύ που σου άρεσε το Blog :)και σε ευχαριστώ για την κριτική σου. Σίγουρα ο αριθμός των συνταγών που υπάρχουν σήμερα είναι μικρός αλλά ελπίζω στην συνεχή άυξησή του.
Όσον αφορά τις περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την κάθε συνταγή είναι καλή ιδέα, αν και λίγο δύσκολο να εφαρμοστεί. Θα δω όμως τι μπορεί να γίνει :)
το αλάτι γιατί χρειάζεται? (εννοώ στο μούλιασμα)
Ίσως βάζουν το αλάτι στο μούλιασμα για να μην είναι έντονη η γεύση του. Δυστυχώς δεν έχω άλλη εξήγηση να δώσω.. δεν είναι δική μου η συνταγή :)
Διάβασα στο βιβλίο: Κρητική παραδοσιακή Κουζίνα, Μαρία και Νίκος Ψιλάκης, εκδόσεις ΚΑΡΜΑΝΩΡ, πως το αλάτι χρειάζεται στο μούλιασμα των ρεβυθιών επειδή τα βοηθάει να μαλακώσουν.
Δημοσίευση σχολίου