Χαίρομαι ιδιαίτερα να βλέπω τις χορτο-συνταγές και σε άλλες σελίδες, όμως θα ήθελα όταν τις αναδημοσιεύετε να υπάρχει και η πηγή σας =)

Πέμπτη, 16 Αυγούστου 2007

Μανιτάρια γιαχνί

Υλικά
- 1 κιλό μανιτάρια φρέσκα
- 400 γρ. κρεμμύδια κομμένα σε λεπτές φέτες
- 300 γρ. ώριμες ψιλοκομμένες ντομάτες
- ½ φλιτζάνι τσαγιού ξύδι*
-2 λιωμένες σκελίδες σκόρδo
- 2 φύλλα δάφνη
-1 κοφτή κουταλιά αλάτι
- 1 κουταλιά γλυκού άσπρο πιπέρι
-4 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο

Εκτέλεση
Σε μία κατσαρόλα μαραίνετε το κρεμμύδι με το λάδι για 5 λεπτά περίπου σε μέτρια φωτιά. Προσθέτετε τα μανιτάρια κομμένα στα δύο και ανακατεύετε για 5 ακόμη λεπτά. Στη συνέχεια προσθέτετε το ξύδι, το σκόρδο, την ντομάτα, το αλάτι, το πιπέρι, τη δάφνη και λίγο νερό και τα αφήνετε να βράσουν για 1 περίπου ώρα προσέχοντας να μην τελειώσει το ζουμί τους.

*Μπορείτε αν θέλετε να αντικαταστήσετε το ξύδι από χυμό λεμονιού.
Από: http://health.in.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: