Χαίρομαι ιδιαίτερα να βλέπω τις χορτο-συνταγές και σε άλλες σελίδες, όμως θα ήθελα όταν τις αναδημοσιεύετε να υπάρχει και η πηγή σας =)

Κυριακή, 12 Αυγούστου 2007

Καρυδόπιτα

Υλικά:
3 φύλλα χοντρά για πίτα
1/2 κιλό καρύδια
1/2 κουταλάκι κανέλα
100 γρ. βούτυρο

Για το σιρόπι
4 ποτήρια νερό
2 ποτήρια ζάχαρη
2 κουταλιές μέλι

Εκτέλεση:
Αλείφουμε το ταψί καλά με βούτυρο. Στρώνουμε το πρώτο φύλλο και ρίχνουμε τα μισά καρύδια τα οποία έχουμε κοπανίσει και ανακατέψει με την κανέλα από πριν. Κατόπιν βάζουμε το δεύτερο φύλλο, το βουτυρώνουμε και τίχνουμε τα υπόλοιπα καρύδια από πάνω. Τέλος, σκεπάζουμε με το τελευταίο φύλλο, το βουτυρώνουμε, χαράζουμε την πίτα σε ρόμβους και τη βάζουμε στο φούρνο να ψηθεί στους 180 βαθμούς για 45 λεπτά περίπου.
Για το σιρόπι: Βράζουμε τα 4 ποτήρια με το νερό και τα 2 με τη ζάχαρη σε κατσαρόλα προσθέτοντας τις 2 κουταλιές μέλι. Μόλις πάρει βράση, το κατεβάζουμε από τη φωτιά. Αφού ψηθεί η πίτα, την αφήνουμε να κρυώσει και την περιχύνουμε με το σιρόπι.

Δεν υπάρχουν σχόλια: