Υλικά:
-20 κολοκυθανθοί
-1 1/2 κούπα ρύζι
-1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
-3-4 φρέσκιες ντομάτες ψιλοκομμένες
-1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
-1/2 ματσάκι δυόσμο ψιλοκομμένο
-1 κούπα ελαιόλαδο
-χυμό ενός λεμονιού
-αλάτι πιπέρι
Εκτέλεση:
Καθαρίζετε τους ανθούς με προσοχή για να μην τους τρυπήσετε. Ξεπλένετε και αφηνετε στο σουρωτήρι να στραγγίσουν. Ζεσταίνετε λίγο λάδι στο τηγάνι και τσιγαρίζετε το κρεμμύδι. Ανακατεύετε για 1-2 λεπτά και προσθέτετε το ρύζι. Προσθέστε τη ντομάτα, μαϊντανό, δυόσμο, και ρίχνετε λίγο νερό. Σιγοβράζετε μέχρι να φουσκώσει λίγο το ρύζι και πιει τα υγρά του. Αποσύρετε το τηγάνι και αφήνετε το μίγμα να κρυώσει.Με ένα κουτάλι γεμίζετε έναν έναν τα κολοκυθολούλουδα με το μίγμα και κλείνετε τις άκρες τους. Τα βάζετε σε κατσαρόλα με φαρδύ πάτο το ένα δίπλα στο άλλο. Ρίχνετε στην κατσαρόλα το χυμό λεμονιού, το υπόλοιπο ελαιόλαδο, αλατοπιπερώνετε και προσθέτε και λίγο νερό ώστε να σκεπάζει τους κολοκυθανθούς. Αφήνετε το φαγητό σε μέτρια φωτιά να βράσει, μέχρι να μαλακώσει το ρύζι.
Από το Vegan Forum
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου