2 κόκκινες πιπεριές
2 μικρά κεφάλια μαρούλι
3 καρότα
1 κεφαλάκι κουνουπίδι
1 μικρό μπρόκολο

200 γρ. φρέσκος αρακάς
1 ματσάκι άνηθος, μαϊντανός
κρεμμυδάκια φρέσκα
χυμός από ένα λεμόνι
Εκτέλεση:
Καθαρίζουμε τις πιπεριές, τους βγάζουμε τα σπόρια και τις κόβουμε σε κομματάκια. Κόβουμε τα καρότα σε λεπτές φέτες, το μαρούλι σε λωρίδες και το κουνουπίδι και το μπρόκολο σε κλαράκια.
Καθαρίζουμε τον φρέσκο αρακά. Ψιλοκόβουμε τον μαϊντανό, τον άνηθο και τα κρεμμυδάκια. Ρίχνουμε τα λαχανικά σε αλατόνερο που κοχλάζει και τα αφήνουμε όλα μαζί να βράσουν για 10 λεπτά. Κατόπιν, τα σουρώνουμε, τα στραγγίζουμε και τα ανακατεύουμε με τα ψιλλοκομένα μυρωδικά. Στο τέλος περιχύνουμε με τον χυμό του λεμονιού.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου