Υλικά
10 πιπεριές μακρόστενες πράσινες
1/2 κιλό τυρί φέτα
2 αυγά
1 τομάτα ψιλοκομμένη (προαιρετικά)
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 φλιτζάνι λάδι
αλάτι, πιπέρι (προαιρετικά)
Εκτέλεση
Πλένουμε και ψήνουμε λίγο τις πιπεριές για να τις ξεφλουδίσουμε πιο εύκολα. Αφού αφαιρέσουμε τη φλούδα τους, τις χαράζουμε και καθαρίζουμε το εσωτερικό τους. Σε μπολ, λιώνουμε με πιρούνι τη φέτα και την ανακατεύουμε με το σκόρδο, το μαϊντανό, τ' αυγά, το αλάτι και 1/2 φλιτζάνι λάδι. Απλώνουμε τις πιπεριές ανοιχτές σε ταψάκι, τις γεμίζουμε με το μείγμα του τυριού και τέλος τις περιχύνουμε με το υπόλοιπο λάδι και αν θέλουμε και με την τομάτα. Προσθέτουμε στο ταψί 1/2 φλιτζάνι ζεστό νερό και τις ψήνουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να ροδίσουν.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου