Χαίρομαι ιδιαίτερα να βλέπω τις χορτο-συνταγές και σε άλλες σελίδες, όμως θα ήθελα όταν τις αναδημοσιεύετε να υπάρχει και η πηγή σας =)

Κυριακή, 4 Μαρτίου 2007

Πλιγούρι σούπα


Υλικά:
2 φλυτζάνια πλιγούρι πλιγούρι
4 φλυτζάνια νερό
2 ντομάτες (προαιρετικά)
1 κρεμμύδι (προαιρετικά)
1 ντοματοπιπεριά, Φλωρίνης (προαιρετικά)
βούτυρο φυτικό
αλάτι

Εκτέλεση:
Ρίχνουμε σε κατσαρόλα το νερό να βράσει. Προσθέτουμε το βούτυρο και το αλάτι και κατόπιν ρίχνουμε το πλιγούρι και ανακατεύουμε το μείγμα για να μην κολλήσει. Αν θέλουμε, μπορούμε να προσθέσουμε ντομάτα, κρεμύδι, την ψιλοκομμένη ντοματοπιπεριά και μπαχαρικά. Χαμηλώνουμε την φωτιά και βράζουμε το φαγητό μέχρι να τραβήξει όλο το νερό του.

Το πλιγούρι πατασκευάζεται από κοπανισμένο σιτάρι. Πήρε την ονομασία του από την Ελληνική λέξη "πλήττω" που σημαίνει χτυπώ, επειδή το χτυπάμε για να απομακρύνουμε τη φλούδα.