Χαίρομαι ιδιαίτερα να βλέπω τις χορτο-συνταγές και σε άλλες σελίδες, όμως θα ήθελα όταν τις αναδημοσιεύετε να υπάρχει και η πηγή σας =)

Σάββατο, 3 Μαρτίου 2007

Ντομάτες γεμιστές με σπανάκι

Υλικά:
200 γρ. φρέσκο σπανάκι
40 γρ. βούτυρο φυτικό
1 σκελίδα σκόρδο
4 ντομάτες
1 κρεμμύδι
μαντουράνα
φασκόμηλο
βασιλικός
πιπέρι
αλάτι

Εκτέλεση:
Πλένουμε τις ντομάτες και τις κόβουμε στην κάθε μία ένα σπανάκι. Βγάλτε με ένα κουταλάκι το ψαχνό και αλατοπιπερώστε εσωτερικά τις ντομάτες.
Πλένουμε και "σπάμε" με τα χέρια μας το σπανάκι. Καθαρίστε το σκόρδο και το κρεμμύδι, τα ψιλοκόβουμε και μετά τα ροδίζουμε σε λίγο βούτυρο. Προθέτουμε το σπανάκι για να μαραθεί. Μετά βάλτε το ψαχνό από τις ντομάτες και ανακατεύουμε καλά. Γεμίζουμε με το μίγμα τις ντομάτες και τοποθετούμε τα καπάκια.
Ζεσταίνουμε το υπόλοιπο βούτυρο στην κατσαρόλα και βάλτε μέσα τις γεμιστές ντομάτες. Πασπαλίζουμε το μίγμα από βασιλικό, μαντζουράνα και φαγκόμηλο και τα ψήνουμε για 2 λεπτά.
Ρίχνουμε στην κατσαρόλα μισό φλυτζάνι νερό και έναν βιολογικό κύβο χορταρικών και τα ψήνουμε για άλλα 10 λεπτά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: