Χαίρομαι ιδιαίτερα να βλέπω τις χορτο-συνταγές και σε άλλες σελίδες, όμως θα ήθελα όταν τις αναδημοσιεύετε να υπάρχει και η πηγή σας =)

Πέμπτη, 15 Μαρτίου 2007

Φασόλια Πιάζ

Υλικά

250 γρ. μικρά ξερά φασόλια
1 ποτήρι νερού ξύδι
1 πιπεριά πράσινη
1 μεγάλο κρεμμύδι
1 κουταλάκι αλάτι
3 μεγάλες τομάτες
3 αυγά, 1 ματσάκι μαϊντανό
1 φλιτζανάκι ελαιόλαδο, 1/2 φλυτζανάκι ξίδι
20 ελιές μαύρες χωρίς κουκούτσια

Εκτέλεση

Μουσκεύουμε τα φασόλια απόβραδίς. Το πρωί τα πλένουμε και τα βράζουμε με αρκετό νερό για 1 1/2 ώρα περίπου, σκεπασμένα σε μέτρια φωτιά. Αφού βράσουν, ανοίγουμε το καπάκι και τα αφήνουμε στο νερό τους να κρυώσουν. Στη συνέχεια τα στραγγίζουμε και τα ρίχνουμε σε κατσαρόλα με ένα ποτήρι ξίδι. Κλείνουμε το καπάκι και τα αφήνουμε να μουλιάσουν για 2 ώρες. Κόβουμε την πιπεριά στα τέσσερα και στη συνέχεια κατά μήκος σε ψιλά κομμάτια. Την αναμειγνύουμε με το κομμένο κρεμμύδι και το μισό αλάτι. Βάζουμε το μείγμα στο τρυπητό και το στραγγίζουμε. Αφαιρούμε τη φλούδα από τις τομάτες και τις κόβουμε σε 6 φέτες. Βράζουμε τα αυγά για 8 λεπτά περίπου, τα καθαρίζουμε και τα κόβουμε στα τέσσερα. Στραγγίζουμε τα φασόλια, ρίχνουμε το μαϊντανό ψιλοκομμένο, το κρεμμύδι, την πιπεριά, το λάδι, το αλάτι και το ξίδι, τα ανακατεύουμε και τα βάζουμε σε πιατέλα. Γύρω τους τοποθετούμε τις τομάτες, τις ελιές, τα αυγά και σερβίρουμε.

Ποντιακή συνταγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: