Υλικά:
750 γρ. ρίζες από μάραθο (φινόκιο)
1 κουτ. γλυκού κοφτό τριμμένο κόλιανδρο
1 κουτ. σούπας τοματοπολτός
2 ντομάτες τριμμένες
2 κουτ. σούπας λάδι
1 ματσάκι μαϊντανός
χυμό από 1 λεμόνι
αλάτι
Εκτέλεση:
Πλένουμε, καθαρίζουμε τις ρίζες από το μάραθο και τις κόβουμε κατά μήκος στα τέσσερα. Βυθίζουμε για λίγο τις ντομάτες σε βραστό νερό, τις ξεφλουδίζουμε και τις ψιλοκόβουμε όπως και τον μαϊντανό.
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο, με το μάραθο και μετά το περιχύνουμε με το λεμόνι μέχρι να ροδίσει απ όλες τις πλευρές. Προσθέτουμε τα μυρωδικά και το ψήνουμε για άλλα 2-3 λεπτά ανακατεύοντας συχνά.
Βάζουμε ακόμη το τοματοπολτό και και τις ντομάτες, ανακατεύουμε, αφήνουμε το μείγμα μας να βράσει όλο μαζί και μετά χαμηλώνουμε την φωτιά. Βάζουμε το σκέπασμα στην κατσαρόλα και αφήνουμε το μάραθο να σιγοβράσει για 20 λεπτά περίπου ώσπου να γίνει μαλακό. Πότε-πότε ανακατεύουμε την σάλτσα και αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο νερό.
Στο σερβίρισμα ρίχνουμε το αλάτι και το πιπέρι και γαρνίρουμε με μαϊντανό.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου