Υλικά:
300 γρ. φασόλια χάντρες κόκκινες
2 μεγάλες ώριμες ντομάτες
1 1/2 φλυτζάνι ελαιόλαδο
4 μεγάλες κρεμμύδια
6 κλωνάρια σέλινο
6 λεπτές μελιτζάνες
1 σκελίδα σκόρδο
3 πιπεριές
πιπέρι
αλάτι
Εκτέλεση:
Καθαρίζουμε, πλένουμε τις μελιτζάνες και τις χαράζουμε στα τέσσερα, χωρίς να τις κόψουμε. Τις αλατίζουμε και τις αφήνουμε για λίγο. Στο μεταξύ καθαρίζουμε και κόβουμε τα κρεμμύδια και τις ντομάτες σε λεπτές φέτες. Ψιλοκόβουμε το σέλινο, τις πιπεριές και το σκόρδο. Σπάμε τα φασόλια στα δύο και αναμειγνύουμε όλα μας τα λαχανικά. (Αν αντί για φρέσκα ή κατεψυγμένα φασόλια, χρησιμοποιήσουμε ξερά, θα πρέπει να τα έχουμε αφήσει στο νερό το προηγούμενο βράδυ και να τα αφήσουμε να ψηθούν λίγο παραπάνω).
Πλένουμε τις μελιτζάνες και τις γεμίζουμε με το μείγμα των λαχανικών βάζοντάς τες στη σειρά σε ταψί. Μετά το περιψύνουμε με λάδι και με λίγο νερό. Τις ψήνουμε στον φούρνο σε χαμηλή φωτιά μέχρι να πιουν όλο το νερό τους.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου