Χαίρομαι ιδιαίτερα να βλέπω τις χορτο-συνταγές και σε άλλες σελίδες, όμως θα ήθελα όταν τις αναδημοσιεύετε να υπάρχει και η πηγή σας =)

Δευτέρα, 12 Μαρτίου 2007

Κρεμμυδόσουπα

Υλικά:
250 γρ. φρέσκα κρεμμυδάκια
10 κρεμμύδια κοκκάρια (περίπου 100)
4 ξερά κρεμμύδια
2 σκελίδες σκόρδο
2 ματσάκια μαϊντανός
200 γρ. πράσα
20 γρ. αλεύρι
αλάτι
πιπέρι
λίγο βούτυρο

Εκτέλεση:
Καθαρίστε όλα τα κρεμμύδια. Κόψτε τα ξερά κρεμμύδια στα τέσσερα, τα πράσα σε ψιλές φέτες και το σκόρδο σε μικρά κομμάτια. Αφήστε τα κρεμμυδάκια και τα κοκκάρια ολόκληρα. Βάλτε όλα τα κρεμμύδια σε μια κατσαρόλα να σιγοβράσουν (αν θέλετε ρίχνεται και έναν κύβο λαχανικών). Τα κρεμμύδια πρέπει να κρατάνε λίγο, και όχι να λιώνουν και να διαλύονται.
Διαλύστε το αλεύρι σε λίγο νερό και προσθέστε το στην έτοιμη κρεμμυδόσουπα, να δέσει. Βάλτε αλάτι και πιπέρι και λίγο βούτυρο και σερβίρετε τη σούπα πασπαλισμένη με ψιλοκομμένο μαϊντανό.

1 σχόλιο:

Urfurslaag είπε...

Γειά σας

Παρακολουθώ το μπλογκ σας με ενδιαφέρον και πρέπει να σας πω πως εκτιμώ την δουλειά που κάνετε.

Πιστεύω πως είναι ένα από τα ελάχιστα ελληνικά χορτοφαγικά μπλογκ με υψηλή αισθητική.

Και η αισθητική είναι καθοριστικό στοιχείο στην επικοινωνία μέσω μπλογκς.

Αυτά, ευχαριστώ, Ουρφ.

:)