Χαίρομαι ιδιαίτερα να βλέπω τις χορτο-συνταγές και σε άλλες σελίδες, όμως θα ήθελα όταν τις αναδημοσιεύετε να υπάρχει και η πηγή σας =)

Τρίτη 6 Μαρτίου 2007

Πιροσκί

Υλικά:
1 φλυτζάνι νερό χλιαρό
1 φλυτζάνι γάλα χλιαρό
2 φακελάκια ξερή μαγιά
αλεύρι,
αλάτι
λάδι (για το τηγάνισμα)


Εκτέλεση:
Σε λεκάνη ρίχνουμε το χλιαρό νερό και το γάλα και διαλύουμε καλά τη μαγιά μπίρας. Προσθέτουμε τη ζάχαρη και το αλάτι και ρίχνουμε σταδιακά το αλεύρι ζυμώνοντας συνέχεια. Προσθέτουμε όσο αλεύρι χρειάζεται, ώστε να σχηματιστεί μια ομοιόμορφη σφιχτή ζύμη που να μην κολλάει στα χέρια.
Στη συνέχεια σκεπάζουμε τη λεκάνη με ένα πανί και την αφήνουμε σε ζεστό μέρος για μία ώρα περίπου μέχρι να φουσκώμη η ζήμη. Πλάθουμε με τη ζύμη ένα μεγάλο μπαστούνι το οποίο κόβουμε σε 10-15 ομοιόμορφα κομμάτια. Τ' αλευρώνουμε ένα ένα και τα ανοίγουμε με τον πλάστη. Με ένα κουτάλι βάζουμε λίγη από την γέμιση της αρεσκείας μας σε κάθε κομμάτι, το κλείνουμε και το πατάμε ελαφρά με τον πλάστη. Συνεχίζουμε τη διαδικασία αυτή μέχρι να τελειώσει το ζυμάρι. Τηγανίζουμε τα πιροσκί σε καυτό λάδι απ' όλες τις πλευρές μέχρι να ροδίσουν.





Πιροσκί με φασόλια γίγαντες



Υλικά:
Ζύμη για 10-15 πιροσκί

Για την γέμιση:
1/2 κιλό φασόλια γίγαντες
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
1 κοφτό κουταλάκι κόκκινο πιπέρι
λίγο μαύρο πιπέρι
μαϊντανός ψιλοκομμένος
άνηθος ψιλοκομμένος
1/2 κουταλάκι ζάχαρη
αλάτι


Εκτέλεση:
Για τη γέμιση: Σε κατσορόλα βράζουμε τους γίγαντες του οποίους έχουμε μουσκέψει αποβραδίς. Μόλις πάρουν μία βράση, τους σουρώνουμε, τους ξεπλένουμε και τους βάζουμε ξανά στην κατσαρόλα με αρκετό νερό να βράσουν. Μόλις μαλακώσουν, τους σουρώνουμε και τους πολτοποιούμε ελαφρά με το πιρούνι. Σε βαθύ τηγάνι καίμε λίγο λάδι, σοτάρουμε τα ψιλοκομμένα κρευμμύδια και προσθέτουμε τη ζάχαρη το κόκκινο και το μαύρο πιπέρι ανακατεύοντας καλά. Στη συνέχεια ρίχνουμε ψιλοκομμένο μαϊντανό, τον άνηθο και τους γίγαντες, αναμειγνύουμε τα υλικά και απομακρύνουμε το τηγάνι από τη φωτιά.
Πλάθουμε με τη ζύμη ένα μεγάλο μπαστούνι το οποίο κόβουμε σε περίπου 10-15 ομοιόμορφα κομμάτια. Τ' αλευρώνουμε ένα ένα και τ' ανοίγουμε με τον πλάστη. Με ένα κουτάλι, βάζουμε λίγη γέμιση σε κάθε κομμάτι, το κλείνουμε και το πατάμε ελαφρά με τον πλάστη. Συνεχίζουμε τη διαδικασία αυτή μέχρι να τελειώσει το ζυμάρι. Τηγανίζουμε τα πιροσκί σε καυτό λάδι απ όλες τις πλευρές μέχρι να ροδίσουν.

3 σχόλια:

Admin είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Admin είπε...

Sas Euxaristoume gia tis wraies sas sintages.

Me ektimisi,

http://fillaelias.blogspot.com/

http://swsti-diatrofi.blogspot.com/

Ανώνυμος είπε...

euge