Υλικά:
3 κιλά σύκα ώριμα
καρύδια
βασιλικό
μάραθο
Εκτέλεση:
Χαράζουμε τα σύκα στη μέση φροντίζοντας να μην τα κόψουμε εντελώς. Τα πιέζουμε ώστε να πάρουν στενόμακτο σχήμα και τ' αφήνουμε στον ήλιο για περίπου μια εβδομάδα, ώστε να στεγνώσουν από τα υγρά τους. Στη συνέχεια παίρνουμε ένα ένα τα σύκα ανοιχτά και βάζουμε μέσα ένα δυο μικρά κομμάτια καρύδι. "Κλείνουμε" τα δύκα και τα πιέζουμε, έτσι ώστε κατά κάποιον τρόπο να κολλήσουν μεταξύ τους. Σε κατσαρόλα με νρό βράζουμε το βασιλικό και το μάραθο. Βάζουμε τα σύκα σε σουρωτήρι και τα περιχύνουμε με το αρωματικό μείγμα που έχουμε φτιάξει. Καλύπτουμε τη βάση ενός ταψιού με μάραθο και βασιλικό. Μόλις σταγγίσουν τα σύκα τα τοποθετούμε στο ταψί και τα ψήνουμε σε χαμηλή φωτιά για 90 λεπτά περίπου.
1 σχόλιο:
http://www.youtube.com/watch?v=2f7I9UCgVAE&feature=channel_video_title Ki auto boithai
Δημοσίευση σχολίου