- 1/2 πακετάκι φασόλια μαυρομάτικα
- μερικά κλωναράκια σέλινο
- μερικά κλωναράκια ρόκας
- λίγα αγριόχορτα (προαιρετικά, εγώ έβαλα από τον κήπο μου)
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
- μισό πακετάκι πουμαρό
- 1 πακέτο ρύζι .
- ελαιόλαδο
- αλάτι, πιπέρι,
- κάρυ και τζίντζερ (ή όποιο άλλο μπαχαρικό θέλετε)
Εκτέλεση:
Βάζουμε τα φασόλια σε νερό για περίπου 2 ώρες να φουσκώσουν. Στη συνέχεια, τα βάζουμε να βράσουν σε μία μέτρια κατσαρολίτσα. Ψιλοκόβουμε τα λαχανικά και τα ρίχνουμε μέσα στην κατσαρόλα μας, μαζί με το ελαιόλαδο, το πουμαρό και τα μπαχαρικά μας. Τα αφήνουμε να βράσουν σε μέτρια φωτιά μέχρι να γίνουν. Μετά βράζουμε το ρύζι μας, όπως λέει η συσκευασία του. Μόλις γίνει, το σουρώνουμε και σερβίρουμε σε πιάτο. Από πάνω βάζουμε τα κοκκινοπά μαυρομάτικα και είναι έτοιμο=)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου