3 ώριμες κόκκινες τομάτες
2 μέτρια κρεμμύδια
400 περίπου γρ τριμμένη φρυγανιά
1 κλωναράκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
1-2 φυλλαράκια δυόσμο ψιλοκομμένο
αλάτι, πιπέρι
βιολογικός κύβος λαχανικών (προαιρετικά)
λάδι για το τηγάνισμα
1. Περνάμε εναλλάξ τις τομάτες, τα κρεμμύδια και τον κύβο (προαιρετικά) από το μπλέντερ και τα βάζουμε σ' ένα βαθύ μπολ.
2. Προσθέτουμε το αλάτι, το πιπέρι, τον μαϊντανό, το δυόσμο και ανακατεύουμε καλά.
3. Ρίχνουμε στο μείγμα μας την τριμμένη φρυγανιά και ανακατεύουμε μέχρι να φτιάξουμε μία εύπλαστη ζύμη.
4. Πλάθουμε τους κεφτέδες μας και τους τηγανίζουμε μέχρι να ροδοκοκκινίσουν.
Συμβουλή: Ανάλογα με το πόσο "σφιχτή" ή "νερουλή" είναι η ζύμη μας, επιλέγουμε αν θα χρειαστεί να βάλουμε λιγότερη ή περισσότερη φρυγανιά απ' ό,τι υπολογίσαμε αρχικά
2 σχόλια:
Τέλεια η συνταγή!
Σ' ευχαριστώ πάρα πολύ :)
Έχω φτιάξει άλλη μία συνταγή τοματοκεφτέδων που θα ανεβεί αυτές τις μέρες :)
Δημοσίευση σχολίου