Χαίρομαι ιδιαίτερα να βλέπω τις χορτο-συνταγές και σε άλλες σελίδες, όμως θα ήθελα όταν τις αναδημοσιεύετε να υπάρχει και η πηγή σας =)

Τρίτη 15 Μαρτίου 2011

Noodles με λαχανικά και wakame φύκια

Υλικά:
1 πακετάκι νούντλς*
μερικά μανιτάρια ψιλοκομμένα
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 ντοματοπιπεριά ψιλοκομμένη
2-3 κλωναράκια άνηθου ψιλοκομμένο
σόγια σος
ελαιόλαδο
μερικά φύκια wakame**
πιπέρι, κύμινο, κάρυ (ή όποιο άλλο μπαχαρικό πιστεύετε ότι ταιριάζει)


Εκτέλεση:
Παίρνουμε μερικά wakame φύκια και τα βάζουμε σε ένα ποτήρι με νερό. Μετά, σε μια βαθιά κατσαρόλα ρίχνουμε το ελαιόλαδο μαζί με το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και τα αφήνουμε να τσιγαριστεί. Μόλις τσιγαριστεί λίγο, προσθέτουμε τα υπόλοιπα ψιλοκομμένα λαχανικά μας μαζί με τα φύκια, τα κάνουμε μερικές βόλτες και προσθέτουμε τη σόγια σος, τα μπαχαρικά μας και νερό. (Καλύτερα να μην βάλετε αλάτι, γιατί η σόγια σος είναι αρκετά αλμυρή από μόνη της, και τα φύκια δίνουν μία πιο αλμυρή γεύση). Τα αφήνουμε για 5-6 λεπτά και στη συνέχεια, ρίχνουμε και τα νουντλς. Τα αφήνουμε να βράσουν για περίπου 3-4 λεπτά ακόμη.
.
*Τα νουντλς που χρησιμοποίησα λέγονται: Wok Noodles Asia και τα πήρα από το κατάστημα βιολογικών ειδών της γειτονιάς μου
** Τα wakame φύκια, τα βρήκα σε ένα κατάστημα με ιαπωνικά και ασιατικά είδη διατροφής στο κέντρο των Αθηνών όποιος θέλει περισσότερες πληροφορίες για τα προϊόντα ας αφήσει μήνυμα =)

Δεν υπάρχουν σχόλια: