Χαίρομαι ιδιαίτερα να βλέπω τις χορτο-συνταγές και σε άλλες σελίδες, όμως θα ήθελα όταν τις αναδημοσιεύετε να υπάρχει και η πηγή σας =)

Σάββατο, 19 Μαρτίου 2011

Γεμιστές Σελινόριζες με Λαχανικά

Υλικά:
10 μέτριες σελινόριζες
2 ψιλοκομμένα καρότα
2 πατάτες κομμένες σε κυβάκια
των χυμό δύο λεμονιών
1 ποτήρι νερό
1 ποτήρι λάδι
1 ψιλοκομμένο κρεμμύδι
250 γρ. αρακά
αλάτι, πιπέρι, κάρυ ή όποιο άλλο μπαχαρικό σας αρέσει


Εκτέλεση:
Βράζουμε τις σελινόριζες σε νερό, μαζί με το χυμό ενός λεμονιού. Αφού μαλακώσουν, τις βγάζουμε από το νερό και τις κόβουμε στην μέση, κάνοντας με ένα κουταλάκι μια λακκουβίτσα στο κάθε κομμάτι. Τσιγαρίζουμε στο λάδι το κρεμμύδι και προσθέτουμε τα καρότα, τις πατάτες, το αλάτι, το πιπέρι και το κάρυ. Μόλις ψηθούν, προσθέτουμε τον αρακά. Γεμίζουμε τις λακκουβίτσες με τα υλικά και τις τοποθετούμε σε ρηχή και πλατιά κατσαρόλα. Ρίχνουμε 1 ποτήρι νερό και το χυμό του άλλου λεμονιού. Τις σκεπάζουμε με λαδόκολα, κλείνουμε το καπάκι της κατσαρόλας και αφήνουμε να βράσουν σε μέτρια φωτιά για 40 λεπτά.


Η συνταγή είναι από το βιβλίο: Εδεσματολόγιον Σμύρνης, εκδόσεις Κοχλίας


Εμείς βράσαμε μερικά παραπάνω υλικά για την γέμιση τα οποία συνοδέψαμε με λίγο ρύζι στο ζουμάκι των σελινόριζων που περίσεψε και ήταν πεντανόστιμα. Καλή σας όρεξη =)

Δεν υπάρχουν σχόλια: