Υλικά:
Κρεμμύδι ψιλοκομμένο
Σκόρδο ψιλοκομμένο
1ποτήρι κινόα
2 ποτήρια νερό
Λευκό κρασί
Κάρυ
Ελαιόλαδο για το σοτάρισμα
1 κουταλιά φυτικό βούτυρο
3 φυλλαράκια δάφνης
Αλάτι σύμφωνα με τις προτιμήσεις μας
Σωτάρουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι μέσα σε μία κατσαρόλα μέχρι να φύγει η σπιρτάδα του. Στη συνέχεια ρίχνουμε το σκόρδο για ένα λεπτό να μην καεί. Κατόπιν
προσθέτουμε την κινόα και την θωρακίζουμε στα αρώματα του κρεμμυδιού και του σκόρδου σωτάροντας την και αυτήν λίγο με το ελαιόλαδο για ένα με δύο λεπτά.
Μετά σβήνουμε με το κρασί το αφήνουμε να εξατμηστούν οι αλκοόλες του ώστε να μην πικρίζει. Ρίχνουμε και τα μυροδικά μας δάφνη-κάρυ και τέλος προσθέτουμε το νεράκι μας και το βούτυρο ανακανευούμε μια τελευταία φορά.Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε για όσο χρειαστεί να πιει όλο το νεράκι.
Στην παραπάνω διαδικασία μπορούμε στην αρχή να προσθέσουμε οτι λαχανικά μας αρέσουν π.χ. πράσσο, μανιτάρια, πιπεριές ακόμα και ντοματίνια. Εγώ πρόσθεσα ντοματοπιπεριές, μανιτάρια και αρακά.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου