- 1 πακέτο τόφου
- 100 γρ. κιμάς σόγιας
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1-2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
- λίγο πουμαρό
- ελαιόλαδο
- σόγια σος
- κύμινο ή όποιο άλλο μπαχαρικό θέλετε Εκτέλεση:
Βάζουμε το ελαιόλαδο μαζί με το κρεμμύδι και το σκόρδο σε ένα τηγανάκι για να τσιγαριστούν. Εναλλακτικά μπορούμε να ρίξουμε και λίγο νερό και να τα αφήσουμε να μαλακώσουν, αν δεν θέλουμε να τσιγρίζουμε. Στη συνέχεια προσθέτουμε παραπάνω νερό, τον κιμά σόγιας, τη σάλτσα σόγιας και τα μπαχαρικά της επιλογής μας και τα αφήνουμε να σιγοβράσουν για περίπου 10 λεπτά. Μπορούμε αν θέλουμε να προσθέσουμε και έναν βιολογικό κύβο λαχανικών, αλλά θα πρότεινα να παίξεται με τις γεύσεις των μπαχαρικών αντί να βάλετε κύβο (για παράδειγμα βάλτε τριμμένο τζίντζερ με κάρυ). Μέχρι να βράσουν, κόβουμε το τόφου σε κυβάκια. Κατόπιν, τα ρίχνουμε και αυτά στο τηγανάκι και τα αφήνουμε να πάρουν βράση μαζί. Μπορείτε να το σερβίρετε μαζί με λίγο φρυγανισμένο ψωμάκι ή με μακαρόνια ή ρύζι. *Εγώ το συνδίασα με κοφτό μακαρονάκι ολικής αλέσεως.
1 σχόλιο:
itan apla telio
Δημοσίευση σχολίου