1 κιλό κουκιά φρέσκα
1 κρεμμύδι
2 σκελίδες σκόρδο
λίγη ρόκα
ελαιόλαδο
ξύδι (προαιρετικά)
αλάτι, πιπέρι ή κάποιο άλλο μπαχαρικό που σας αρέσει
Εκτέλεση:
Αφαιρούμε από τα κουκιά τους καρπούς και τους πλένουμε. Αν είναι τρυφερά και μικρά χαράζουμε τους καρπούς κάθετα με ένα μαχαίρι, αν είναι μεγάλα τα κόβουμε στη μέση. Σε κατσαρόλα βράζουμε νερό. Μόλις κοχλάσει ρίχνουμε τα κουκιά και τα αφήνουμε να βράσουν καλά. Όταν ψηθούν, τα σουρώνουμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν. Κατόπιν, ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και τη ρόκα (ή αν θέλετε την αφήνετε ως έχει) και τα βάζουμε σε ένα μπολ. Μετά προσθέτουμε και τα κουκιά, τους ρίχνουμε το ελαιόλαδο, το αλάτι, το πιπέρι και όποια άλλα μπαχαρικά θέλουμε και προαιρετικά το ξύδι (προσωπικά έβαλα λεμόνι και μου άρεσε ιδιαίτερα).
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου