Χαίρομαι ιδιαίτερα να βλέπω τις χορτο-συνταγές και σε άλλες σελίδες, όμως θα ήθελα όταν τις αναδημοσιεύετε να υπάρχει και η πηγή σας =)

Παρασκευή 15 Απριλίου 2011

Τσιγαριστά Κουκιά

Υλικά:
1/4 κουκιά
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
χυμό από ένα λεμόνι
ελαιόλαδο αλάτι, πιπέρι και μπαχαρικά της αρεσκείας σας
μαϊντανό ψιλοκομμένο

Εκτέλεση: Αφήνουμε τα κουκιά για περίπου 12 ώρες να μουλιάσουν σε μπόλικο νερό. Στη συνέχεια τα βάζουμε σε μία κατσαρόλα και τα αφήνουμε να βράσουν, μέχρι να μαλακώσουν. Κατόπιν, βάζουμε το ελαιόλαδο σε ένα βαθύ τηγάνι μαζί με τα κρεμμύδια και τα αφήνουμε να τσιγαριστούν. Μόλις αρχίσουν να τσιγαρίζονται προσθέτουμε το σκόρδο, το αλατοπίπερο και τα μπαχαρικά μας και τα αφήνουμε για μερικά λεπτά ακόμη. Έχουμε ήδη βράσει και σουρώσει τα κουκιά, και τα ρίχνουμε κι αυτά στο τηγάνι μαζί με το χυμό του λεμονιού και τα αφήνουμε να πάρουν μία βράση. Τα κατεβάζουμε από τη φωτιά και τα βάζουμε σε πιάτο ή γαβάθα και τα πασπαλίζουμε με τον ψιλοκομμένο μαϊντανό.

3 σχόλια:

Ευαγγελία Βλασσοπούλου είπε...

Μιαμ μιαμ..φαίνεται πολύ νόστιμη

Pansofix είπε...

καλησπέρα και καλώς σε βρήκα!!!

Φωτιά + Πάγος είπε...

Χαίρομαι που σας άρεσε =)