Υλικά:
250 γραμ. φασόλια γίγαντες
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 τριμμένη ντομάτα
2 κουτ. σούπας κάπαρη
λίγο μαϊντανό
ελαιόλαδο
250 γραμ. φασόλια γίγαντες
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 τριμμένη ντομάτα
2 κουτ. σούπας κάπαρη
λίγο μαϊντανό
ελαιόλαδο
Εκτέλεση:
Βάζουμε τους γίγαντες σε νερό, για να φουσκώσουν και τους αφήνουμε για όλο το βράδυ. Μετά τους βάζουμε, σε χαμηλή φωτιά, να βράσουν μέχρι να μαλακώσουν. Κατόπιν προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο, το κρεμμύδι, τον μαϊντανό και την ντομάτα και τα αφήνουμε να πάρουν βράση. Αν θέλετε προς το τέλος μπορείτε να προσθέσετε την κάπαρη για να πάρει μία βράση με το φαγητό, αλλιώς την ρίχνετε ωμή πάνω από τους γίγαντες. Επίσης, μπορείτε να μην βράσετε τον μαϊντανό και να τον βάλετε ωμό κατά το σερβίρισμα.
Βάζουμε τους γίγαντες σε νερό, για να φουσκώσουν και τους αφήνουμε για όλο το βράδυ. Μετά τους βάζουμε, σε χαμηλή φωτιά, να βράσουν μέχρι να μαλακώσουν. Κατόπιν προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο, το κρεμμύδι, τον μαϊντανό και την ντομάτα και τα αφήνουμε να πάρουν βράση. Αν θέλετε προς το τέλος μπορείτε να προσθέσετε την κάπαρη για να πάρει μία βράση με το φαγητό, αλλιώς την ρίχνετε ωμή πάνω από τους γίγαντες. Επίσης, μπορείτε να μην βράσετε τον μαϊντανό και να τον βάλετε ωμό κατά το σερβίρισμα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου