Υλικά:
1 μεγάλη μελιτζάνα σε λεπτές φέτες
12 μεγάλα άσπρα μανιτάρια κομμένα στη μέση
2 μεγάλα κολοκύθια σε λεπτές φέτες
1 μικρό κουνουπίδι σε φουντίτσες
1 μικρό μπρόκολο σε φουντίτσες
2 μεγάλα κρεμμύδια σε κρίκους
Σάλτσα ταχίνι
Υλικά (για το χυλό)
1 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Αλάτι - πιπέρι
1 κουταλιά λάδι
1 φλυτζάνι μπίρα ή ανθρακούχο νερό
Εκτέλεση:
Αλατίζουμε τις μελιτζάνες και τα κολοκυθάκια και τ'αφήνουμε γιά 30' σε τρυπητό.Ετοιμάζουμε το χυλό. Κοσκινίζουμε το αλεύρι σε ένα μπολ, ρίχνου-με λίγο αλάτι και πιπέρι. Ανοίγουμε στη μέση ένα λάκκο. Ρίχνουμε το λά-δι και την μπίρα ή το ανθρακούχο νερό. Παίρνοντας το αλεύρι λίγο - λίγο από τριγύρω δουλεύουμε το μείγμα τόσο, όσο χρειάζεται να γίνει λείος ο χυλός ή καλύτερα χτυπ?με τα υλικά στο πολυμίξερ για 1' να ενωθούν σε λείο χυλό.( Προσοχή: ο χυλός δεν χρειάζεται πάρα πολύ χτύπημα. Γιά να γίνει χυλός πιο αραιός προσθέτουμε λίγη μπίρα ακόμη).Αφήνουμε το χυλό να μείνει 1 ώρα - αλλιώς θα γλιστράει και δεν θα κολλάει στα λαχανικά -. Βουτ?με τα λαχανικά στο χυλό και τηγανί-ζουμε σε καυτό λάδι ή στη φριτέζα. Τά αραδιάζουμε σε πιατέλα και τα περιχύνουμε με σάλτσα ταχίνι.Τα σερβίρουμε αμέσως συνοδεύοντάς τα με νωπά λαχανικά κομ-μένα μακρόστενα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου