Υλικά:
1 κιλό φασόλια ξηρά γίγαντες
2 φλυτζάνια τσαγιού φυτικό γάλα χλιαρό
2 κουταλιές σούπας φυτικό βούτυρο
αλάτι
πιπέρι
μερικές μπαλίτσες μπαχάρι
Εκτέλεση:
Πλένετε τα φασόλια και τα βάζετε από το βράδυ σε νερό να μουσκέψουν. Την άλλη μέρα, τα πλένετε καλά μέσα σε τρυπητό και τα ρίχνετε σε κατσαρόλα με μπόλικο νερό και λίγο χονδρό αλάτι να βράσουν καλά. Ρίχνετε λίγα λίγα σε σουρωτήρι να στραγγίσουν και τα περνάτε ζεστά από το μπλέντερ.
Βάζετε τον πουρέ σε καθαρή κατσαρόλα, του ρίχνετε ελάχιστο αλατοπίπερο (αν έχετε άσπρο πιπέρι είναι καλύτερα), τις μπαλίτσες από μπαχάρι και λίγο λίγο το χλιαρό φυτικό γάλα. Ανακατεύετε συνεχώς με ξύλινη κουτάλα για να μην σβωλιάσει.
Στο τέλος ρίχνετε και το φυτικό βούτυρο δουλεύετε γρήγορα γρήγορα τον πουρέ με την κουτάλα και όταν λυώσει το βούτυρο, κατεβάζετε από τη φωτιά και σερβίρετε ζεστό, συνήθως μαζί με ωμή σαλάτα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου