Υλικά:
1 μαρούλι χοντροκομμένο
1 ματσάκι ρόκα ψιλοκομμένη
3 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
1 ματσάκι κόλιανδρο ή άνηθο ή μάραθο ψιλοκομμένα
2-3 κλωναράκια σέλινο χοντροκομένο
5 ραπανάκια τριμμένα στον τρίφτη
1/4 κουρβούλα (γουλί) τριμμένη στον τρίφτη
Εκτέλεση:
Πλένουμε πολύ καλά όλα τα χορταρικά σε νερό στο οποίο έχουμε προσθέσει μια κουταλιά ξύδι. Κόβουμε το μαρούλι σε χοντρά κομμάτια. Ψιλοκόβουμε τη ρόκα, τα κρεμμύδια, τον κόλιαντρο ή τον άνηθο ή τον μάραθο. Κόβουμε σε χοντρά κομμάτια το σέλινο. Αφαιρούμε τη φλούδα από τα ραπανάκια και την κουρβούλα (γουλί) και τα τρίβουμε στο χοντρό μέρος του τρίφτη. Περιχύουμε με λαδόξυδο που έχουμε κτυπήσει καλά.
Η κυπριώτικη σαλάτα συνοδεύει κάθε φαγητό, από όσπρια μέχρι ζυμαρικά.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου