Υλικά:
1 μέτρια μελιτζάνα σε κύβους
1 κόκκινη πιπεριά κομμένη
1 κουταλιά χυμός λεμονιού
1 ντομάτα ψιλοκομμένη
150 γρ. μπιζελάκια
1 πράσινη πιπεριά κομμένη
4 αγγουράκια τουρσί σε φέτες
50 γρ. πλευρότους
1 φλυτζ. μαύρες ελιές
αλάτι
Ντρέσιγκ:
1/2 φλυτζάνι άσπρο ξύδι
1/2 φλυτζάνι ελαιόλαδο
1/4 φλυτζανιού νερό
1 κουταλάκι ζάχαρη
Εκτέλεση:
Ανακατώστε μελιτζάνα και χυμό, αλατίστε τα και αφήστε τα για 1 ώρα. Πλύντε τη μελιτζάνα με κρύο νερό και στεγνώστε τη σε απορροφητικό χαρτί.
Βράστε τα μπιζελάκια ώσπου να μαλακώσουν ελαφρά, πλύντε τα με κρύο νερό και στραγγίστε καλά. Ανακατώστε μελιτζάνα, μπιζελάκια, πιπεριές, τουρσί, ελιές, ντομάτα, αλάτι, πλευρότους και Ντρέσιγκ σε μπολ.
Ντρέσιγκ:
Χρυπήστε καλά όλα τα υλικά μέσα σε βάζο
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου