Χαίρομαι ιδιαίτερα να βλέπω τις χορτο-συνταγές και σε άλλες σελίδες, όμως θα ήθελα όταν τις αναδημοσιεύετε να υπάρχει και η πηγή σας =)

Τρίτη 4 Ιανουαρίου 2011

Σούπα Μπυρή

Υλικά
2 γεμάτες κουταλιές της σούπας φυτικό βούτυρο
2 γεμάτες κουταλιές της σούπας αλεύρι
6 κουταλιές της σούπας ρύζι
6 φλυτζάνια του τσαγιού νερό
1 βιολογικός ζωμός λαχανικών
αλάτι
πιπέρι

(Προαιρετικά)
κύμινο
2 αυγά
1 λεμόνι
μανιτάρια φρέσκα
 
Εκτέλεση
1. Βάζουμε σε μία κατσαρόλα το βούτυρο μέχρι να λιώσει και προσθέτουμε το αλεύρι ενώ ανακατεύουμε καλά.
2. Μόλις αρχίσει να ξανθαίνει, προσθέτουμε το νερό, το αλάτι το πιπέρι, τον ζωμό, προαιρετικά το κύμινο και το αφήνουμε να βράσει. Αν επιλέξουμε να προσθέσουμε μανιτάρια, τα ψιλοκόβουμε και τα βάζουμε και αυτά στο μείγμα πριν βράσει το νερό, ώστε βράζοντας να μαλακώσουν.
3. Μόλις το νερό βράσει, προσθέτουμε το ρύζι και βράζουμε τη σούπα για περίπου 15 λεπτά (δοκιμάζουμε κι όλας καλού-κακού για σιγουριά) ενώ ανακατεύουμε σε τακτά χρονικά διαστήματα.
4. Όσοι ενδιαφέρονται για το αυγολέμονο, μόλις βγάλετε τη σούπα απ' τη φωτιά φτιάχνετε το αυγολέμονο και "δένετε" τη σούπα. Ειδ' άλλως την απολαμβανεται χωρίς αυγολέμονο.

Καλή σας όρεξη!

Η φωτογραφία έχει τραβηχτεί με την σούπα χωρίς το αυγολέμονο.

1 σχόλιο:

ΔΙΑΓΑΛΑΞΙΑΚΗ είπε...

Έφτιαξα σήμερα αυτή τη σούπα και ήταν πεντανόστιμη. :D
Έβαλα και τα μανιτάτια και στο τέλος αντί για αυγολέμονο, πρόσθεσα μόνο τον χυμό λεμονιού. ;)