Υλικά:
15 ξερά δαμάσκηνα
20 ξερά βερύκοκκα
1 μήλο κομμένο σε κυβάκια
20 καρύδια
2 φλυτζάνια νερό
2 κουταλιές της σούπας μέλι
2 κόκκους μαύρος πιπέρι
2 κουταλιές της σούπας μαύρη ζάχαρη
1 κουταλάκι του γλυκού γαρύφαλλο τριμμένο
1 ξυλάκι κανέλας
Εκτέλεση:
Βάζουμε σε μία κατσαρόλα το νερό, το μέλι, τα μπαχαρικά και τη ζάχαρη και τα αφήνουμε να βράσουν για 3-4 λεπτά. Στη συνέχεια ρίχνουμε μέσα τα φρούτα και τα καρύδια και κατεβάζουμε κατεβάζουμε την κατσαρόλα από την φωτιά. Μετά, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε το περιεχόμενό της μέχρι να κρυώσει (αν θέλουμε μπορούμε να το φάμε και πιο ζεστό, αλλά καλό είναι να μείνει για λίγο το μείγμα μαζί).
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου