Χαίρομαι ιδιαίτερα να βλέπω τις χορτο-συνταγές και σε άλλες σελίδες, όμως θα ήθελα όταν τις αναδημοσιεύετε να υπάρχει και η πηγή σας =)

Κυριακή, 2 Ιανουαρίου 2011

Vegan Βασιλόπιτα

Βασιλόπιτα χωρίς αυγά. Βασισμένη στην συνταγή της blueheart™ του http://www.myvegcooking.com/

Υλικά:
150 γρ βίγκαν μαργαρίνη
1 κούπα ζάχαρη μαύρη
400 γρ αλεύρι φαρίνα
1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
1 κ.γ. μπέικιν σόδα
2 κ.σ. μηλόξυδο
400 ml γάλα ρυζιού (ή άλλο φυτικό γάλα)
1 κ.σ βανιλίνη
100 γρ αλεσμένα καρύδια
λίγη τρούφα σοκολάτας
1 κέρμα τυλιγμένο σε αλουμινόχαρτο
άχνη ζάχαρη για το πασπάλισμα (προαιρετικά)
και κουβερτούρα για το πασπάλισμα



Εκτέλεση:
Χτυπήστε στο μίξερ τη μαργαρίνη με τη ζάχαρη για τουλάχιστον 5 λεπτά. Ανακατέψτε το γάλα ρυζιού με το μηλόξυδο κι αφήστε το να σταθεί για 5 λεπτά. Σε ένα μπωλ κοσκινίστε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και τη σόδα. Προσθέστε το μισό γάλα στο μείγμα με τη μαργαρίνη και τη ζάχαρη και μία κούπα από το αλεύρι. Συνεχίστε το χτύπημα και προσθέτετε σταδιακά το υπόλοιπο αλεύρι και γάλα. Προσθέστε στη ζύμη τη βανιλίνη, την τρούφα και τα αλεσμένα καρύδια. Συνεχίστε το χτύπημα για 1-2 λεπτά και ρίξτε μέσα το κέρμα. Λαδώστε κι αλευρώστε μια φόρμα για κέικ και ψήστε για 45 λεπτά στους 175 βαθμούς. Αφήστε να κρυώσει το κέικ πριν το ξεφορμάρετε.
Μετά κάνετε την κουβερτούρα μπεν μαρί και απλώνετε πάνω από το κέικ.

http://www.myvegcooking.com/2010/12/blog-post_30.html

1 σχόλιο:

Εύη είπε...

Δοκίμασα τη συνταγή και ήταν η απόλυτη αποτυχία! Καλό είναι όταν δημοσιεύετε μια συνταγή να την έχετε πρώτα δοκιμάσει!