Υλικά:
3 καρότα
1 πορτοκάλι
1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
1 κουτ. σούπας χυμό λεμόνι
μερικά αμύγδαλα ωμά, φουσκωμένα από βραδύς
μερικοί σπόροι κουκουναριού, φουσκωμένοι (προαιρετικά)
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση:
Ξεφλουδίζουμε τα καρότα, τα πλένουμε και τα τρίβουμε στον τρίφτη, σε χοντρά κομμάτια. Καθαρίζουμε το πορτοκάλι από την εξωτερική του φλούδα και τα χωρίζουμε σε φέτες. Στη συνέχεια, ξεφλουδίζουμε κάθε φέτα, αφαιρώντας τη μεμβράνη της και τα κόβουμε σε μπουκίτσες. Μαζεύουμε τυς χυμούς που θα τρέξουν σε ένα μπολ.
Αναμιγνύουμε καλά το ελαιόλαδο, με το χυμό του πορτοκαλού που μαζέψαμε (αν δεν έχει βγει μπορούμε να στίψουμε μια δυο φέτες), και του λεμονιού. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα καρότα με τις μπουκίτσες πορτοκαλιού. Ρίχνουμε αλάτι, τρίβουμε το πίπέρι και περιχύνουμε με το ντρέσινγκ του ελαιόλαδου. Στη συνέχεια ξεφλουδίζουμε, τα αμύγδαλα τα κόβουμε και τα βάζουμε στη σαλάτα μας (προαιρετικά προσθέτουμε και τον κουκουναρόσπορο) και ανακατεύουμε καλά.
Σημείωση: Προσωπικά, δεν μου άρεσε η γεύση από τους σπόρους κουκουναριού, αλλά μάλλον είναι θέμα γεύσεων.
1 σχόλιο:
Έλα να παίξουμε!
Ένα δωράκι σε περιμένει στο μπλογκ μου!
Η σαλάτα υπέροχη!
Δημοσίευση σχολίου