Υλικά:
- 5 πολύχρωμες πιπεριές
- 4 βιολογικά λουκάνικα tofou (θα τα βρείτε σε βιολογικά καταστήματα)
- 2 ντομάτες ώριμες πολτοποιημένες στο μπλέντερ
- 1 1/2 κούπα ελαιόλαδο
- 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
- κάπαρη (όση θέλετε)
- αλάτι (προαιρετικά), πιπέρι, κάρυ ή βιολογικό κύβο λαχανικών
Εκτέλεση:
Πλένουμε τις πιπεριές και τις σκουπίζουμε. Μετά τις ψιλοκόβουμε και τις τηγανίζουμε μαζί με λίγο λάδι, μόλις αρχίσουν να ροδοκοκκινίζουν τις βγάζουμε από τη φωτιά. Έχουμε ήδη ψιλοκόψει τα λουκανικάκια από τόφου και τα βάζουμε κι αυτά να τηγανιστούν. Μόλις τηγανιστούν, τα βγάζουμε από το τηγάνι. Στη συνέχεια, ρίχνουμε τις πολτοποιημένες ντομάτες στο τηγάνι μας, μαζί με το κρεμμύδι, το ζουμί από το βαζάκι των λουκάνικων της σόγιας και προσθέτουμε και το υπόλοιπο ελαιόλαδο. Αφήνουμε να σιγοψηθεί η σάλτσα μας για περίπου 10 λεπτά και μετά προσθέτουμε τις πιπεριές και τα λουκάνικα, μαζί με τα μπαχαρικά μας (αν επιλέξετε να βάλετε βιολογικό κύβο λαχανικών, βάλτε τον μαζί με τη ντομάτα) και αφήστε να ψηθεί μέχρι η σάλτσα μας να γίνει πηχτή. Σερβίρετε με κάπαρη ή αν θέλετε την βάζετε να ψηθεί κι αυτή για 1-2 λεπτά.
2 σχόλια:
να ρωτήσω τι γεύση έχουν τα λουκάνικα από τόφου?
Μοιάζει λίγο η γεύση του με το γνωστό λουκάνικο, αλλά δεν είναι τόσο έντονα τα στοιχεία. Και η υφή του είναι πιο μαλακή από το λουκάνικο από κρέας.
Δημοσίευση σχολίου