Χαίρομαι ιδιαίτερα να βλέπω τις χορτο-συνταγές και σε άλλες σελίδες, όμως θα ήθελα όταν τις αναδημοσιεύετε να υπάρχει και η πηγή σας =)

Κυριακή, 8 Μαΐου 2011

Κουλουράκια Κανέλας

ΥΛΙΚΑ:

  • 1 κιλό αλεύρι που φουσκώνει (φαρίνα)
  • 1 ποτήρι ελαιόλαδο
  • 1 ποτήρι ζάχαρη (μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και μαύρη)
  • 1 ποτήρι χυμό πορτοκαλιού
  • 2-3 κουταλιές της σούπας κανέλα

Προαιρετικά:

  • Ξύσμα πορτοκαλιού
  • Σταφίδες
  • Σουσάμι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Σε ένα βαθύ δοχείο βάζουμε το λάδι, τη ζάχαρη, το χυμό πορτοκαλιού, την κανέλα, το ξύσμα και τις σταφίδες και ανακατέβουμε καλά. Στη συνέχεια προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι, όσο πάρει, μέχρι να γίνει μια μαλακή ζύμη που να μην κολλάει στα χέρια. Έπειτα πλάθουμε τα κουλουράκια σε ό,τι σχήμα θέλουμε, τα βάζουμε σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί και τους ρίχνουμε το σουσάμι. Τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς. Προσοχή να μην κολλήσουν τα κουλουράκια μεταξύ τους, επειδή φουσκώνουν αρκετά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: