Χαίρομαι ιδιαίτερα να βλέπω τις χορτο-συνταγές και σε άλλες σελίδες, όμως θα ήθελα όταν τις αναδημοσιεύετε να υπάρχει και η πηγή σας =)

Τρίτη, 31 Μαΐου 2011

Αγριεμένο.. Φακόρυζο

Υλικά:
3 φλυτζάνια φακές (φουσκωμένες)
1 φλυτζάνι άγριο ρύζι
1-2 φύλλα δάφνης
1 πράσο κομμένο σε ροδέλες
1 μικρό καρότο ψιλοκομμένο (προαιρετικά)
αλάτι, πιπέρι
ελαιόλαδο
κάρυ ή κύμινο



Εκτέλεση:
Βάζουμε σε μία κατσαρόλα μπόλικο νερό μαζί με τις φακές και το άγριο ρύζι και τα αφήνουμε να βράσουν μαζί, μέχρι να μαλακώσουν. Στη συνέχεια προσθέτουμε το καρότο, το πράσο και τη δάφνη. Ρίχνουμε τα μπαχαρικά μας και αφήνουμε να πάρουν μία καλή βράση. Μόλις γίνει, σβήνουμε το μάτι και ρίχνουμε το ελαιόλαδο.

2 σχόλια:

Ginger είπε...

Κι ερχόμουν με μιά φόρα να σε ρωτήσω γιατί είναι αγριεμένο το φακόρυζό σου αλλά πήρα την απάντηση μου στο τέλος της πρώτης σειράς.

Αμα το εγγυάσαι να το δοκιμάσω.

Φιλάκια

Φωτιά + Πάγος είπε...

=) μου άρεσε γευστικά το φακόρυζο με άγριο ρύζι. Και μ' αρέσουν και τα λογοπαίγνια ... οπότε το αγριεμένο φακόρυζο, γεννήθηκε =Ρ