Υλικά:
- τραχανάς από σκέτο αλεύρι ή νηστίσιμος
- 1 μεγάλο Κρεμμύδι
- 1-2 καρότα
- 1 πράσινη πιπεριά
- ελαιόλαδο
- ζωμός λαχανικών
- αλατοπίπερο
- ταμπάσκο (προαιρετικά)
- χυμός λεμονιού
Σε μια κατσαρόλα, βάζουμε ψιλοκομμένα (ή αλεσμένα) τα λαχανικά, το ζωμό, το ελαιόλαδο, το αλατοπίπερο και το ταμπάσκο, με λίγο νεράκι και τα αφήνουμε να πάρουν βράση. Στη συνέχεια ρίχνουμε τον τραχανά και συμπληρώνουμε νερό ανάλογα με το πόσο πηχτή θέλουμε να γίνει η σούπα μας, η οποία θα είναι έτοιμη σε λίγα λεπτά. Τέλος ρίχνουμε τον χυμό λεμονιού.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου