Χαίρομαι ιδιαίτερα να βλέπω τις χορτο-συνταγές και σε άλλες σελίδες, όμως θα ήθελα όταν τις αναδημοσιεύετε να υπάρχει και η πηγή σας =)

Τετάρτη 17 Νοεμβρίου 2010

Χειμερινή Σαλάτα με Κινόα

Υλικά:
ένα μικρό μπρόκολο
ένα μικρό κουνουπίδι
κινόα (όση θέλετε εσείς να φάτε ανάλογα με το μέγεθος του κουνουπιδιού και του μπρόκολου)
κάπαρη
ελαιόλαδο
αλάτι & πιπέρι

Εκτέλεση:
Βράζετε ή ψήνετε στον ατμό το μπρόκολο και το κουνουπίδι μέχρι να μαλακώσουν. Στην συνέχεια βράζετε την κινόα σε χαμηλή φωτιά μέχρι να απορροφηθεί το νερό της (για κάθε κούπα κινόα προσθέτετε το διπλάσιο νερό π.χ. 1 κούπα κινόα σε 2 ποτήρια νερό). Βάζετε τα υλικά σας σε ένα μπολ, μαζί με το ελαιόλαδο, την κάπαρη, το αλάτι και το πιπέρι και ανακατεύετε καλά. Το αλάτι είναι προαιρετικό επειδή συνήθως η κάπαρη είναι αλμηρή, δοκιμάστε το και πράξτε όπως ταιριάζει στις γεύσεις σας.

3 σχόλια:

Ευριπίδης Σιούρας είπε...

Το μπρόκολο και το κουνουπίδι τρώγονται άνετα ωμά ;)

Φωτιά + Πάγος είπε...

Θα το δοκιμάσω και θα σου πω =) Ευχαριστώ για την παρατήρηση =)

Ανώνυμος είπε...

Το μπρόκολο βρασμένο με λίγο ελαιόλαδο κ λεμονακι το προτιμώ γευστικά,ωστόσο γνωρίζω ότι στον ατμό ή καλύτερα εντελώς ωμο διατηρεί όλα τα θρεπτικά του στοιχεία...για το δικό μου πεπτικό σύστημα το ωμο μπρόκολο είναι δυστυχώς σαν βόμβα,επιμένω όμως να το τρώω ωμο μήπως κ το συνηθίσω:-( Ευριπίδη εύστοχα πάντα τα σχόλια σου κ ενημερωτικά.