1 ντοματοπιπεριά κομμένη σε λωρίδες
5-7 κουταλιές κονσέρβα από μπαμπού
4 κούπες ρύζι
γλυκόξινη σάλτσα (ανάλογα με το πόσο σας αρέσει)
5-10 μανιτάρια
τάκος (όσα πάρει)
1 κρεμμύδι
μαϊντανός (προαιρετικά)
αλάτι
Εκτέλεση:
Σε ένα τηγάνι παίρνετε την ντοματοπιπεριά, τα μπαμπού, τα μανιτάρια και το κρεμμύδι και τα αφήνετε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να μαλακώσουν μέσα σε λίγο ελαιόλαδο. Μόλις μαλακώσουν προσθέτετε την γλυκόξινη σάλτσα και λίγο αλάτι, ανακατεύετε καλά μέχρι να πάρουν μία βράση και σβήνετε την φωτιά. Μετά βράζετε το ρύζι σας, το σουρώνετε, το τοποθετείτε μέσα στο τηγάνι σας και ανακατεύετε για να αναμιχθούν καλά τα υλικά. Παίρνετε το περιεχόμενο του τηγανιού και με αυτό γεμίζετε τα τάκος. Πασπαλίζετε με λίγο μαϊντανό (προαιρετικά) και αν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε και λίγη γλυκόξινη παραπάνω.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου