Υλικά:
1 κιλό κολοκυθάκια
1/2 κιλό κρεμμυδάκια ξερά
3 σκελίδες σκόρδο
1 ποτηράκι κόκκινο κρασί
2 κουταλιές ξίδι
1 φλιτζάνι πολτό ντομάτας
1 φλιτζανάκι ελαιόλαδο
1 ξυλάκι κανέλα
2 δαφνόφυλλα
πιπέρι
1/2 κιλό κρεμμυδάκια ξερά
3 σκελίδες σκόρδο
1 ποτηράκι κόκκινο κρασί
2 κουταλιές ξίδι
1 φλιτζάνι πολτό ντομάτας
1 φλιτζανάκι ελαιόλαδο
1 ξυλάκι κανέλα
2 δαφνόφυλλα
πιπέρι
Εκτέλεση:
Kόβουμε τα κολοκυθάκια στη μέση κάθετα. Kαθαρίζουμε τα κρεμμυδάκια. Πολτοποιούμε το σκόρδο. Στο λάδι σοτάρουμε τα κρεμμυδάκια και τα κολοκυθάκια. Tα σβήνουμε με το κρασί και το ξίδι. Προσθέτουμε την ντομάτα και 2 φλιτζάνια νερό. Xαμηλώνουμε τη φωτιά και πριν κατεβάσουμε το φαγητό ρίχνουμε τα μπαχαρικά. Σερβίρεται ζεστό ή κρύο.
Kόβουμε τα κολοκυθάκια στη μέση κάθετα. Kαθαρίζουμε τα κρεμμυδάκια. Πολτοποιούμε το σκόρδο. Στο λάδι σοτάρουμε τα κρεμμυδάκια και τα κολοκυθάκια. Tα σβήνουμε με το κρασί και το ξίδι. Προσθέτουμε την ντομάτα και 2 φλιτζάνια νερό. Xαμηλώνουμε τη φωτιά και πριν κατεβάσουμε το φαγητό ρίχνουμε τα μπαχαρικά. Σερβίρεται ζεστό ή κρύο.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου