Χαίρομαι ιδιαίτερα να βλέπω τις χορτο-συνταγές και σε άλλες σελίδες, όμως θα ήθελα όταν τις αναδημοσιεύετε να υπάρχει και η πηγή σας =)

Σάββατο, 10 Ιανουαρίου 2009

Μανιταρόσουπα


Υλικά:
1/2 κιλό μανιτάρια φρέσκια
1-2 κρεμμύδια
1 κύβο λαχανικών (βιολογικό)
μισό φλιτζάνι ελαιόλαδο
ένα φλιτζάνι λευκό κρασί
λίγο μαϊντανό
2-3 σταγόνες ταμπάσκο
3-4 κουταλιές της σούπας ρύζι
χυμό λεμονιού
αλάτι-πιπέρι

Εκτέλεση:
Πλένουμε καλά τα μανιτάρια και τα κόβουμε σε μικρά κομμάτια. Στη συνέχεια βάζουμε σε μία κατσαρόλα το λάδι και προσθέτουμε το κρεμμύδι (ψιλοκομμένο), τα μανιτάρια, τον κύβο, το μαϊντανό, το κρασί, το ταμπάσκο και το αλατοπίπερο. Σκεπάζουμε με νερό και τα αφήνουμε να βράσουν σε χαμηλή φωτιά για μία ώρα περίπου. Λίγο πριν σβήσουμε τη φωτιά, προσθέτουμε το ρύζι και το αφήνουμε να βράσει για λίγα λεπτά ακόμα. Όταν σερβίρουμε τη σούπα, προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού.




Δεν υπάρχουν σχόλια: