Χαίρομαι ιδιαίτερα να βλέπω τις χορτο-συνταγές και σε άλλες σελίδες, όμως θα ήθελα όταν τις αναδημοσιεύετε να υπάρχει και η πηγή σας =)

Δευτέρα 4 Αυγούστου 2008

Smoothie Πράσινου Τσαγιού

Χρόνος Προετοιμασίας: 10 λεπτά

Υλικά: Για δύο μεγάλα ποτήρια
2 κουταλιές της σούπας Sencha Peach ή οποιοδήποτε πράσινο τσάι σας αρέσει (π.χ. Sweet Orange Wedges, Gunpowder, Sencha Mango)
1/2 Λίτρο φυσικό μεταλλικό νερό ή 2 φλιτζάνια νερό
1 κούπα κομματάκια βερίκοκου αποφλοιωμένα και κομμένα σε μικρά κομμάτια
2 φλιτζάνια χυμό βερίκοκου
1-1/2 κουταλιά σούπας χυμό λεμονιού
1 δόση κανέλας (όσο πιάσουν τα 3 δάχτυλα).
1 ή 2 κουταλάκια του γλυκού μέλι ανάλογα με το πόσο γλυκό το θέλετε
Εκτέλεση: Ετοιμάστε το τσάι σύμφωνα με τις οδηγίες στο σακουλάκι και γεμίστε με αυτό ένα ειδικό σακουλάκι για παγάκια. Τοποθετήστε το τσάι στην κατάψυξη μέχρι να παγώσει. Αναμίξτε τα παγάκια του τσαγιού μαζί με όλα τα υπόλοιπα υλικά στο μπλέντερ. Χτυπήστε το μίγμα μέχρι να γίνει λείο και σερβίρετε το αμέσως σε ψηλό ποτήρι. Στολίστε το ποτήρι με φέτες λεμονιού η πορτοκαλιού και απολαύστε το. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την παραπάνω συνταγή προσθέτοντας όποια γεύση τσαγιού επιθυμείτε.

Παραλλαγές: Οι δυνατότητες να απολαύσουμε το τσάι αποδεικνύονται απεριόριστες, αρκεί να έχουμε φαντασία και όρεξη για πειραματισμούς. Δοκιμάστε τη συνταγή μας και πέστε μας τη γνώμη σας. Κάντε άφοβα αλλαγές που πιστεύετε ότι ταιριάζουν και δοκιμάστε νέες συνταγές.

Δεν υπάρχουν σχόλια: