Υλικά:
1/2 κιλό μελιτζάνες
1/2 ποτήρι λάδι
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
3 ντομάτες τριμμένες
200 γρ. ρύζι
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση:
Πλένουμε τις μελιτζάνες, τις κόβουμε σε κύβους, τις αλατίζουμε και τις αφήνουμε να σταθούν για 1-2 ώρες.
Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι στο λάδι για 2-3 λεπτά, σκουπίζουμε με απορροφητικό χαρτί τις μελιτζάνες, τις ρίχνουμε στην κατσαρόλα μα τσιγαριστούν 5-10 λεπτά και τις βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα. Προσθέτουμε τις ντομα΄τες, αφήνουμε να πάρουν δυο βράσεις και ρίχνουμε 3 ποτήρια νερό, αλάτι και πιπέρι. Αφού βράσει το νερό βάζουμε το ρύζι και το ψήνουμε 10 λεπτά. Προσθέτουμε τις μελιτζάνες και βράζουμε άλλα 5 λεπτά.
Όταν σβήσουμε τη φωτιά σκεπάζουμε την κατσαρόλα με μια καθαρή πετσέτα για 10 λεπτά πριν σερβίρουμε.
2 σχόλια:
Οι μελιτζάνες με ρύζι ή μελιτζονοπίλαφο όπως το ξέρω εγώ, είναι πολύ νόστιμο αν του στύψεις και λίγο λεμόνι μέσα στο πιάτο πριν φαγωθεί.
όντως με το λεμόνι είναι γευστικότατο =)
Δημοσίευση σχολίου