Χαίρομαι ιδιαίτερα να βλέπω τις χορτο-συνταγές και σε άλλες σελίδες, όμως θα ήθελα όταν τις αναδημοσιεύετε να υπάρχει και η πηγή σας =)

Τρίτη, 5 Αυγούστου 2008

Μελιτζάνες με Ρύζι

Υλικά:
1/2 κιλό μελιτζάνες
1/2 ποτήρι λάδι
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
3 ντομάτες τριμμένες
200 γρ. ρύζι
αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση:
Πλένουμε τις μελιτζάνες, τις κόβουμε σε κύβους, τις αλατίζουμε και τις αφήνουμε να σταθούν για 1-2 ώρες.
Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι στο λάδι για 2-3 λεπτά, σκουπίζουμε με απορροφητικό χαρτί τις μελιτζάνες, τις ρίχνουμε στην κατσαρόλα μα τσιγαριστούν 5-10 λεπτά και τις βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα. Προσθέτουμε τις ντομα΄τες, αφήνουμε να πάρουν δυο βράσεις και ρίχνουμε 3 ποτήρια νερό, αλάτι και πιπέρι. Αφού βράσει το νερό βάζουμε το ρύζι και το ψήνουμε 10 λεπτά. Προσθέτουμε τις μελιτζάνες και βράζουμε άλλα 5 λεπτά.
Όταν σβήσουμε τη φωτιά σκεπάζουμε την κατσαρόλα με μια καθαρή πετσέτα για 10 λεπτά πριν σερβίρουμε.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Οι μελιτζάνες με ρύζι ή μελιτζονοπίλαφο όπως το ξέρω εγώ, είναι πολύ νόστιμο αν του στύψεις και λίγο λεμόνι μέσα στο πιάτο πριν φαγωθεί.

Φωτιά + Πάγος είπε...

όντως με το λεμόνι είναι γευστικότατο =)