Χαίρομαι ιδιαίτερα να βλέπω τις χορτο-συνταγές και σε άλλες σελίδες, όμως θα ήθελα όταν τις αναδημοσιεύετε να υπάρχει και η πηγή σας =)

Σάββατο 2 Αυγούστου 2008

Αγκινάρες με φρέσκα κουκιά

Υλικά:
1 κιλό αγκινάρες
1 κιλό φρέσκα κουκιά
1/2 ποτήρι ελαιόλαδο
2 φρέσκα σκόρδα ψιλοκομμένα
1 ματσάκι ψιλοκομμένο μάραθο ή άνηθο
αλάτι, πιπέρι
2 κουταλιές αλεύρι
2 κουταλιές ξύδι ή λεμόνι

Εκτέλεση:
Καθαρίζουμε τις αγκινάρες και τις τρίβουμε με λεμόνι. Ξεφλουδίζουμε τα κουκιά. Αν είναι τρυφερά, αφαιρούμε μόνο τις ίνες από τις δύο άκρες.
Ζεσταίνουμε το λάδι σε μία κατσαρόλα και προσθέτουμε τα κουκιά. Ρίχνουμε τα σκόρδα και το μάραθο και 2 ποτήρια νερό και σιγοβράζουμε για ένα τέταρτο. Προσθέτουμε τις αγκινάρες και λίγο αλάτι και συνεχίζουμε το βράσιμο μέχρι να ψηθούν περίπου μισή ώρα, προσθέτοντας λίγο νερό, αν χρειάζεται. Διαλύουμε το αλεύρι στο ξύδι, προσθέτουμε και λίγο ζουμί από την κατσαρόλα και όλο μαζί το αδειάζουμε μέσα. Κουνάμε την κατσαρόλα για να πάει παντού, βράζουμε 5-10 λεπτά ακόμη και το φαγητό είναι έτοιμο.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

http://www.greekmasa.gr/index.php?option=com_content&task=view&id=2001&Itemid=49