Χαίρομαι ιδιαίτερα να βλέπω τις χορτο-συνταγές και σε άλλες σελίδες, όμως θα ήθελα όταν τις αναδημοσιεύετε να υπάρχει και η πηγή σας =)

Τετάρτη, 23 Ιανουαρίου 2008

Ελβετική κρεμμυδοσαλάτα

Υλικά:
1 κιλό μέτρια κρεμμύδια
1 κουτ. του γλυκού φυτικό βούτυρο

Σάλτσα:
3 κουτ. σούπας ξύδι (ή λεμόνι)
πιπέρι
1/2 κουτ. γλυκού αλάτι

Εκτέλεση:
Διαλέξτε όσο το δυνατόν ισομεγέθη κρεμμύδια. Καθαρίστε τα και κόψτε τα σε λεπτές φέτες. Ροδίστε τα σε λυωμένο βούτυρο ωσότου γίνουν τραγανιστά.
Βγάλτε τα με τρυπητή κουτάλα, βάλτε τα σε σαλατιέρα και αφήστε τα να κρυώσουν. Στο μεταξύ χτυπήστε όλα τα υλικά για τη σάλτσα. Βάλτε αρκετό πιπέρι, ώστε να φίνει η σαλα΄τα πικάντικη. Περιχύστε τα κρεμμύδια και τοποθετήστε τα για λίγο στο ψυγείο. Σερβίρετε την σαλάτα κρύα. Μπορείτε να την συνοδέψετε με χωριάτικο ή μαύρο ψωμί.

1 σχόλιο:

Μαρια είπε...

Σ' ευχαριστώ πολύ Λίζα! Θα δοκιμάσω την συνταγή, φαίνεται πολύ καλή!