Χαίρομαι ιδιαίτερα να βλέπω τις χορτο-συνταγές και σε άλλες σελίδες, όμως θα ήθελα όταν τις αναδημοσιεύετε να υπάρχει και η πηγή σας =)

Τρίτη, 15 Ιανουαρίου 2008

Ριγκατόνι με αγκινάρες

Υλικά:
400 γρ. ριγκατόνι
5 αγκινάρες
5 κουτ. σούπας λάδι
500 γρ. ντοματάκια ψιλοκομμένα
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
1 κουτ. σούπας μαϊντανός ψιλοκομμένος
70 γρ. γραβιέρα πικάντικη κομμένη σε κυβάκια (προαιρετικά)
1/2 κουτ. γλυκού ζάχαρι
χυμός από 1 λεμόνι
αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση:
Καθαρίστε τις αγκινάρες, κόψτε τις στη μέση κατά μήκος και το κάθε κομμάτι στα 4. Βάλτε τις αγκινάρες σε νερό με χυμό λεμονιού. Στραγγίστε τις και σκουπίστε τις με χαρτί κουζίνας.
Σωτάρετε ελαφρά το σκόρδο και το μισό μαϊντανό με το λάδι, προσθέστε τις αγκινάρες, σωτάρετε 2-3 λεπτά ανακατεύοντας προσεκτικά, προσθέστε τα ντοματάκια, τη ζάχαρη, αλάτι, πιπέρι και σιγοβράστε τη σάλτσα μέχρι να βράσουν οι αγκινάρες.
Βράστε το ριγκατόνι σε άφθονο αλατισμένο νερό. Στραγγίστε τα, βάλτε τα σε μια βαθειά πιατέλα, περιχύστε τα με λίγη σάλτσα, ανακατέψτε τα, περιχύστε τα με την υπόλοιπη σάλτσα, πασπαλίστε με τον υπόλοιπο μαϊντανό και προσθέστε το τυρί. Σερβίρετε αμέσως.

Δεν υπάρχουν σχόλια: