Χαίρομαι ιδιαίτερα να βλέπω τις χορτο-συνταγές και σε άλλες σελίδες, όμως θα ήθελα όταν τις αναδημοσιεύετε να υπάρχει και η πηγή σας =)

Τρίτη 22 Ιανουαρίου 2008

Σαλάτα με κουνουπίδι και μπρόκολο

Υλικά:
500 γρ. μπρόκολο
500 γρ. κουνουπίδι
300 γρ. μανιτάρι
1 κρεμμύδι
6 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
3 κουτ. σούπας ξύδι από κρασί (λεμόνι)
1 κουτ. γλυκού αλάτι
1/2 κουτ. γλυκού ζάχαρη
2 κουτ. γλυκού μουστάρδα


Εκτέλεση:
Το μπρόκολο είναι βέβαια ένα λίγο διαφορετικό.. κουνουπίδι. Γι' αυτό και μαγειρεύεται βασικά με τον ίδιον τρόπο: Όταν καθαρίζετε μπρόκολο, κόβετε το σκληρό κεντρικό κοτσάνι, ή, αν το πρόκολο είναι πολύ μικρό, απλά αφαιρείτε ένα αρκετά χοντρό κομμάτι γύρω από το κοτσάνι, όπως και από τα κλωνάρια.
Καθαρίστε το μπρόκολο και το κουνουπίδι. Κόψτε το κουνουπίδι σε κλωνάρια. Από το μπρόκολο ξεφλουδίστε τους μικρούς μίσχους. Καθαρίστε και ψιλοκόψτε το κρεμμύδι. Κόβουμε τα μανιτάρια.
Βράστε το κουνουπίδι και το μπρόκολο σε αλατόνερο: ρίξτε πρώτα το κουνουπίδι να βράσει 10 λεπτά και μετά βάλτε το μπρόκολο να βράσει 15 λεπτά. Τα πολύ τρυφερά κλωνάρια βάλτε τα λίγο αργότερα από το κυρίως λαχανικό. Βάλτε τα λαχανικά σε σουρωτήρι να στραγγίσουν καλά και μετά ρίξτε τα σε σαλατιέρα μαζί με τα μανιτάρια και ανακατέψτε καλά.
Σε μια κούπα βάλτε το κρεμμύδι, το λάδι, το ξύδι (ή τον χυμό από λεμόνι), αλάτι, ζάχαρη και μουστάρδα και χτυπήστε το μίγμα καλά με το σύρμα. Περιχύστε με το ντρέσινγκ τη σαλάτα, αφήστε την να μείνει λίγη ώρα, να τραβήξει, και μετά σερβίρετε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: