Υλικά:
1 φλυτζάνι φακές
½ φλιτζάνι ρύζι
½ φλιτζάνι λάδι
2 κρεμμύδια
Εκτέλεση:
Βάζουμε τις φακές μερικές ώρες για να φουσκώσουν. Ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια και τα βάζουμε σε χαμηλή φωτιά με λίγο νερό για να μαραθούν. Μετά προσθέτουμε περισσότερο νερό και τις φακές. Όταν πάρουν μία βράση προσθέτουμε το ρύζι και λίγο αλάτι και ανακατεύουμε καλά*. Μόλις το φαγητό πήξει, το κατεβάζουμε από την φωτιά και προσθέτουμε το λάδι.
* αν θέλετε προσθέτετε και ψιλοκομμένα μανιτάρια
1 φλυτζάνι φακές
½ φλιτζάνι ρύζι
½ φλιτζάνι λάδι
2 κρεμμύδια
Εκτέλεση:
Βάζουμε τις φακές μερικές ώρες για να φουσκώσουν. Ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια και τα βάζουμε σε χαμηλή φωτιά με λίγο νερό για να μαραθούν. Μετά προσθέτουμε περισσότερο νερό και τις φακές. Όταν πάρουν μία βράση προσθέτουμε το ρύζι και λίγο αλάτι και ανακατεύουμε καλά*. Μόλις το φαγητό πήξει, το κατεβάζουμε από την φωτιά και προσθέτουμε το λάδι.
* αν θέλετε προσθέτετε και ψιλοκομμένα μανιτάρια
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου