Υλικά:
500 γρ. μαυρομάτικα φασόλια
1 κουτ. σούπας ντοματοπολτός
1 ματσάκι αρωματικά χόρτα
1 κιλό αγριόχορτα
1 ποτήρι ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι μεγάλο
πιπέρι
αλάτι
Εκτέλεση:
Αφήνουμε τα φασόλια σε νερό για να φουσκώσουν για περίπου 8 ώρες. Καθαρίζουμε και πλένουμε τα χόρτα και τα βάζουμε να βράσουν σε χαμηλή φωτιά μαζί με τα φασόλια. Μετά προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά μας και συνεχίζουμε να τα βράζουμε, ρίχνοντας 3 περίπου ποτήρια νερό επιπλέον. Αφήνουμε το φαγητό να βράσει για 60'.
1 σχόλιο:
To καλοκαίρι τα δοκίμασα με βλήτα και λίγη φρέσκια ντομάτα. Πολύ ωραία επίσης.
Είναι κλασσική συνταγή για τη Σπάρτη απ όπου κατάγομαι!
Δημοσίευση σχολίου